February 17, 2020

Grote, donkere ogen kijken onze richting uit wanneer we met ons minibusje de speelplaats van de school oprijden. Het is een bijzondere dag, want vandaag worden hun ogen getest en krijgen ze – indien nodig – een bril. Gratis.

Eyes for the World

Voor een autorit of een avondje tv-kijken grijpen wi...

February 15, 2017

Sneeuw kraakt onder mijn laarzen terwijl ik verderop ronkende motoren hoor. Sneeuwscooters staan klaar om ons naar the middle of nowhere te brengen. Daar brengen we de nacht door in een houten chalet zonder enige vorm van luxe en daar hebben we een heel goede reden voor: het noorderlicht!

De av...

November 28, 2016

Een land met een rijke cultuur, intrigerende geschiedenis, prachtige natuur en een kleurrijke bevolking? Peru heeft het allemaal! Bovendien is het door het ruime aanbod van binnenlandse vluchten en lange afstandsbussen makkelijk te bereizen. Waar wacht je nog op?

#1  Het overweldigende Andesgeb...

November 5, 2016

Parelwitte stranden, wuivende palmbomen, het knisperend geluid van de turquoise zee die zich zachtjes uitrolt over het zand en verder… niets. Welkom op de Secret Gili’s: een tiental kleine eilandjes die je slechts met een handjevol andere toeristen deelt!

Een reis naar Indonesië en een bezoek a...

August 15, 2016

Zweven boven Australische wijngaarden van de Yarra Valley, terwijl de zon opkomt en kangoeroes voorbij springen. Ik sprong in een luchtballon en steeg uit boven de wolken!

Als dieven in de nacht stappen we door het vochtige, hoge gras terwijl zwaarbeladen jeeps ons haastig voorbij rijden. Zo’n...

July 19, 2016

Het westen van Canada is één van de beste plaatsen ter wereld om walvissen en orka’s in het wild te zien. Wij vertrekken vanuit Victoria, een bruisende stad in het zuidoosten van Vancouver Island dat barst van de Britse invloeden.

Het is vroeg in de ochtend en een grijze mist sluimert boven he...

May 15, 2016

Lissabon is een topbestemming als je zin hebt in een zomerse citytrip. Denk kleurrijke huisjes, pittoreske steegjes, het blauwe water van de Taag en antieke  tramstellen. De stad is gebouwd op 7 heuvels en na een paar dagen actief verkennen, hebben je kuitspieren een flinke training gekregen....

April 21, 2016

So much to do, so little time. Als je beperkt bent in tijd kan het handig zijn om je reis enigszins op voorhand te plannen. Indonesië omvat zoveel eilanden, allemaal met hun eigen bijzonderheden en troeven, en ik ben dan ook een tijdje bezig geweest om alles op een rijtje te zetten. Uiteindeli...

March 18, 2016

Water? Check! Koeken? Check! camera? Check! Handdoek? Check! 

De banana pancakes hebben ons voorzien van brandstof en m'n rugzak is gepakt voor alweer een survivaltocht. Deze keer beginnen we met afdalen, maar liefst 600 meter, om 's namiddags terug omhoog te klimmen tot op de kraterrand. 

...

March 7, 2016

Om 1u30 komt de gids ons alweer wekken: "Hello, you awake? Leave in 30 minutes, okay? You want tea?" Yes, please! Het is koud op 2600 meter boven de zeespiegel en de top van Mount Rinjani bevindt zich nog 1100 meter hoger. 

Na wat onhandig gemanoeuvreer in de kleine tent heb ik mijn warme klere...

January 16, 2016

Nergens ter wereld zijn er zoveel vulkanen als in Indonesië. Bij het plannen van mijn reis naar deze uitgestrekte eilandenarchipel in de Indische Oceaan stond het beklimmen van één van die majestueuze natuurverschijnselen dan ook bovenaan mijn to-dolijstje. 

Mount Rinjani, dat zo...

November 3, 2015

IJskoude wind snijdt langs m’n gezicht en voor de eerste keer in mijn leven ben ik me plots heel bewust van het bestaan van mijn neusharen. Bij elke inademing bevriezen ze en dat geeft een zacht, kietelend gevoel aan m’n steeds roder wordende neusvleugels.

Het jammerende geblaf van de honden wo...

Please reload

CATEGORIEËN

ZOEK

INSTAGRAM

© Ann Cools Photography // cools.ann@gmail.com   //   Antwerp, Belgium

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle