Steun elkaar, help Mercy Ships

Je mist je familie, je wil je buren bedanken, je vrienden verrassen of je collega een hart onder de riem steken.

En waarom zou je geen kaartje sturen? Een kaartje waarmee je niet alleen je geliefde steunt, maar ook bijdraagt aan het werk van Mercy Ships België.  

Ons leven werd overhoop gehaald in 2020, maar één ding is duidelijk: we waarderen onze familie, vrienden, buren en collega's nog meer dan ooit tevoren. We hebben gemerkt hoe moeilijk het is om elkaar alleen te zien en spreken via een schermpje of vanop een afstand, en we zochten massaal naar leuke manieren om elkaar een hart onder de riem te steken. Ik ook.

 

Ik dook in mijn archief en maakte een reeks polaroid postkaartjes. Elk kaartje werd voorzien van een toepasselijke quote die blijk geeft van steun, warmte en een vleugje (flauwe) humor. Kortom: alles wat we vandaag graag geven én krijgen.

De volledige opbrengst wordt gedoneerd aan het Afrika-steunfonds van Mercy Ships België. Lees meer...

Er zijn drie kaartensets in de thema's Nature, Wildlife en Travel. Elke set bestaat uit vier postkaarten in A6-formaat en kost € 12 (excl. verzendkosten).

Je kan zoveel sets bestellen als je wil. De postkaarten worden in een enveloppe van gerecycleerd materiaal naar je opgestuurd. De verzending van 1 of 2 sets bedraagt €1; voor meer dan 3 sets vanaf €3. 

€ 12

per set

Set 1 - Nature

Set 2 - Wildlife

Set 3 - Travel

 
 
 

Mercy Ships

Mercy Ships brengt broodnodige medische en chirurgische zorg per schip tot bij de meest kwetsbare mensen op onze planeet. Nu COVID-19 ook in Afrika bezig is aan een opmars, richtte Mercy Ships België het Afrika-steunfonds op. Veel Afrikaanse landen beschikken niet of nauwelijks over de medische apparatuur die nodig is tegen het coronavirus. In West-Afrika zijn de zorgsystemen erg kwetsbaar. De bevolking heeft er weinig tot geen toegang tot veilige, tijdige en betaalbare gezondheidszorg en de nood aan efficiënte en bereikbare medische hulp is erg groot. Door de gebrekkige gezondheidsinfrastructuur kan een verdere verspreiding van het coronavirus in deze landen catastrofale gevolgen hebben. 

 

Donaties aan het steunfonds worden gebruikt om lokale overheden en zorginstellingen in Senegal, Guinee, Liberia, Benin en Kameroen te ondersteunen door aankoop van medisch materiaal, opleiding van lokale hulpverleners, sensibilisering van de bevolking en door zorg aan te bieden aan zieke patiënten. 

De landen die Mercy Ships met dit steunfonds helpt, zijn landen waar zij tot voor kort operationeel waren en de intentie hebben om snel terug op het terrein actief te zijn. Deze partnerlanden behoren bovendien tot de armste in de wereld volgens de Human Development Index van de Verenigde Naties. Door hun goede band met deze landen kan Mercy Ships een snelle en maximale impact verwezenlijken.

Bestelformulier

Duid je gewenste set(s) aan

Door een bestelling te plaatsen verklaar je je akkoord dat je gegevens worden bewaard en gebruikt voor afhandeling van je bestelling en verdere communicatie over de actie.

Bedankt voor je bestelling!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op.